دستورالعمل نگارش و نحوه داوری مقالات

دستورالعمل نگارش و نحوه داوری مقالات برای نشریه صنعت موتورسیکلت[1] احتراما، برای حفظ ارزش علمی مقاله‌های ارزشمند فرهیختگان گرانقدر، موارد ذیل ایفاد می‌شود: همان‌طور که در اهداف و چشم انداز «نشریه صنعت موتورسیکلت» ذکر شد، به‌طور کلی از مهم‌ترین اهداف این نشریه، فراهم آوردن بستری مناسب برای تبادل اطلاعات در زمینه‌ی پژوهش‌های علمی، فنی و تخصصی در میان جامعه دانشگاهی و متخصصان صنعت موتورسیکلت و اعتلای سطح دانش نظری و علمی آنان و نیز تهیه‌ مجموعه‌ای مفید از اطلاعات مربوط به این صنعت است. ازاین‌رو، چاپ مقالات و مطالب ارزشمند اندیشمندان گرانقدر در این نشریه منوط به دارا بودن یکی از ویژگی‌های ذیل است:

  1. مقاله‌هایی در اولویت انتشار قرار دارد که حاوی مطالب بدیع در زمینه‌های علمی و فنی و ترجیحا مبتنی بر تحقیقات نظری و علمی پیشرفته، همراه با نقد و بررسی در موضوعات فنی و مهندسی باشد و به طرح نظرهای جدیدی پرداخته و به نتایج تازه دست یافته باشند و یا پژوهش، تلخیص و استنتاج از برخی آثار برجسته‌ی علمی و فنی باشد و یا بایستی به‌دست آمده از مطالعات، تجربه‌ها و پژوهش‌های نویسنده یا نویسندگان باشد.
  2. مقاله‌ های رسیده با توجه به معیارهایی چون کیفیت، چگونگی تجزیه و تحلیل، نحوه اظهار نظر، نتایج به‌دست آمده، درج دقیق منابع و نیز با درنظر گرفتن جنبه‏‌های نوآوری، کاربردی، گستردگی و فراگیری آن‌ها، پس از داوری در هیأت تحریریه مطرح و در مورد قبول یا رد آن تصمیم‌‏گیری خواهد شد.
  3. مسئولیت نتایج علمی و فنی نوشته به عهده نویسنده مقاله خواهد بود.
  4. این نشریه، در قبول، رد، ویرایش، خلاصه و چاپ مطالب رسیده آزاد است و مطالب دریافت شده پس فرستاده نخواهد شد و انعکاس نظرها و دیدگاه‌های ارائه شده توسط نویسندگان مقاله‌ها و مصاحبه‌شوندگان الزاماً به معنی تأیید و پذیرش آن‌ها از سوی نشریه نیست.
  5. درج منبع مطالب ضرروی است.
  6. نویسنده باید در هر زمانی که متوجه هر گونه خطا و بی‌دقتی در مقاله خود شود، نشریه را در جریان آن قرار داده، نسبت به اصلاح آن اقدام یا مقاله را بازپس گیرد.
  7. اصل مقاله‌های رد شده یا انصراف داده شده پس از سه ماه از آرشیو ماهنامه خارج خواهد شد و این نشریه هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت.
  8. مقاله‌های ارسالی نباید به‌طور همزمان برای سایر نشریه‌ها ارسال شده باشد.
  9. مقاله‌هایی که ترجمه است، حتما باید متن انگلیسی و منبع آن نیز ارسال شود.

نحوه داوری مقالات:

  1. قابل ذکر است که داوران انتخاب شده نیز پس از بررسی اولیه، بلافاصله سردبیر نشریه را در جریان نتیجه آن قرار خواهند داد، از جمله: عدم داوری مقاله به دلیل نبودن موضوع مقاله (در حوزه‌ی کار داور و یا موضوع نشریه)، کمبود وقت، عدم رعایت موارد ذکر شده در دستورالعمل نگارش مقاله و…
  2. داوران بر اساس مستندات علمی و استدلال کافی مندرج در مقاله‌ها، داوری می‌کنند و نقطه ‌نظرهای خود را با وضوح و به روشنی بیان می‌نمایند و در نهایت این مدارک به نشریه و نویسندگان ارائه می‌شود و هرگز اعلام نظر سلیقه‌ای وشخصی نخواهد شد.

نحوه نگارش:

  1. مقاله‌های علمی که متن آن دارای(جدول‌،شكل‌، نقشه‌، نمودار، فرمول‌ و…) هست، همه موارد باید به‌طور كامل و دقیق با ذکر شماره، منبع و توضیح لازم درج شود.
  2. مناسب است، منابع مطالبی که از (کتاب‌ها، نشریه‌ها، اینترنت، سخنرانی‌ها و…) دیگران استفاده نموده‌اید را در پاورقی درج شود، حتی اگر یک جمله باشد.
  3. نمونه نحوه نوشتن ارجاع درون متنی برای کتاب: بعد از جمله یا پاراگراف (نژادیان، 1397: 56-61) و در پاورقی مشخصات آن کتاب به‌صورت کامل درج می‌شود: نژادیان، محمدعلی (1397)، موفقیت‌شناسی اقتصادی، چاپ اول، تهران: انتشارات موفقیت‌شناسی.
  • در صورتی که منبع از نشریات باشد: نژادیان، محمدعلی (1397)، «عنوان مقاله»، سال، شماره، نوبت چاپ، شماره صفحه.
  • اگر منبع اینترنتی باشد : نژادیان، محمدعلی (1397)، عنوان خبر، نام خبرگزاری، تاریخ، کدخبر. و در ذیل آن لینک خبر درج می‌شود و در زیر لینک خط کشیده شود.
  1. ازلحاظ نگارش: براى فارسى لطفا فونت «بی نازنین»[2] و انگليسى  «تایمز نیو رمن»[3] استفاده کنید و تیترهای فرعی «بی نازنین بولد» و تیترهای اصلی نیز «بی تیتر»[4] باشد.
  2. اندازه فونت فارسى، در متن ١٣ و در صورتى كه در متن فارسى، کلمه انگليسي هست،اندازه آن 11 باشد. همچنین پاورقی فارسی 10.5 و پاورقی انگلیسی 8.5 باشد. (البته پیشنهاد می‌شود، در متن از کلمات و اصطلاحات انگلیسی، عربی و… استفاده نشود و فقط در پاورقی آورده شود).
  3. اگر در متن، اصطلاح انگلیسی به فارسی وجود دارد، حتما در پاورقی، انگلیسی آن آورده شود.
  4. قواعدنگارش مخصوصا (نيم فاصله‌ها) رعايت شود، نقطه و ويرگول و مانند آن حتما بايد چسبيده به كلمه قبلى و يك فاصله با حرف بعدى داشته باشد و علامت استمرار «مى» مانند (می‌شود) بايد با نيم فاصله از فعل جدا شود. جهت نیم فاصله می‌توانید از «کنترل‌کی+ شیفت+ ات‌ساین»[5]  استفاده کنید.
  • در نهایت ضمن تشکر از توجه‌ فرهیختگان گرانقدر، خواهشمند است در صورت داشتن سوال‌های بیشتر با نشریه تماس حاصل نمایند.

[1] Writing Instructions and Judgment of the Articles for Motorcycle Industry Magazine

[2] B Nazanin

[3] Times New Roman

[4] B Titr

[5] Ctrl+Shift+@

دکمه بازگشت به بالا